Jeg har en fast græskar-ret jeg plejer at lave med Hokkaido græskar. Jeg fandt et kæmpe Muscat græskar i supermarkedet og det skulle prøves. Så igår skar jeg låget af græskaret og tog trevler og kerner ud. Så røg det I ovnen ved 200 grader I ca 1 time. Det var så fint, da det kom ud og duftede fersk og smøragtigt. Jeg hældte den væske, der havde samlet sig  i græskarret ud. Derefter udblødte jeg en pakke tørrede skovsvampe med kogende vand.

Så var det tid til at lave svampe/bacon ragouten til at komme i græskarret. Jeg hakkede et helt løg, 2 fed hvidløg og ristede dette I olivenolie samt med en pakke fintskåret bacon. Herefter tilsatte jeg vild oregano (jeg køber det I italien og tager det med hjem, men alm oregano fra glas er også fint). Jeg tilsatte de udblødte svampe og 3 dl madlavningsfløde. herfter krydrede jeg ragouten med peber. Jeg lod det koge op og ind  i ca. 15. min.  Hele herligheden røg ned i græskarret og til sidst dryssede jeg med gavmild hånd med revet parmesan.

Græskarret fik 20 min i ovnen og herfter kom det helt på bordet. Jeg havde kogt linguini til og planen var så at man tog pasta og derefter skrabede lidt græskar ud og lagde dette på pastaen efterfulgt af ragout. Det smagte virkelig godt. Den lidt fede smørsmagende græskar sammenholdt med det salte fra bacon og det krydrede fra svampene var en god kombination.  Selve konsistensen af græskarret var dog meget trevlet og  jeg må erkende, at jeg nok foretrækker at lave retten i små Hokkaido græskar, men smagen var perfekt. Det store Muscat græskar egner sig nok bedste til suppe.

Oskar var vild med græskarret og bacon. Olivia var mest til pasta med ragout uden græskar.