Jeg besøgte for nylig firmaet Saldiscon i Rødovre. Grunden hertil var, at jeg faldt over et af deres produkter de videreforhandler for byens lille luksus,  en helt eminent chilisauce. Nu er jeg jo chilifreak, så da jeg så de her to nye chili saucer blev jeg helt vild for at prøve dem. Saldiscon er et fantastisk firma som er skabt af Michael H. Sanmartin Nielsen. Saldiscon har 20 års erfaring på det danske marked, og har 10 års erfaring med at arbejde med Lokale og Internationale kæder og producenter (Danmark, Sverige, Norge, UK, Tyskland, Polen, Holland, Belgien, Frankrig, Spanien og Grækenland).
Saldiscon er et firma som arbejder på, at få flere specialiteter på de danske hylder. Det er ikke muligt at købe direkte fra Saldiscon men Saldiscon forhandler en masse luksuriøse varer som sælges via Kvickly, Superbrugsen, Meny, Spar, Føtex og Bilka m.fl. Dette er perfekt,  da det giver os foodies en mulighed for at købe nogle virkelig lækre specielle råvarer til en sober pris.

Da jeg mødtes med direktøren Michael fra Saldiscon var mit førstehåndsindtryk helt klart, at jeg stod overfor en mand med en ægte passion for mad og dens oprindelse. Michael rejser selv rundt og ser produktionsstederne og møder menneskerne bag de produkter Saldiscon sælger. Der er altså den allerhøjeste grad af kvalitetskontrol. Michael fortæller entusiatisk om hans firma og forklarer, at det er vigtigt for ham at tjekke, at der er ordentlige arbejdsvilkår for de ansatte på produktionsstederne samt at krav til økologiske varer m.m er overholdt.

Saldiscon videreformidler blandt andet “Manolis” – en græsk økologisk olivenolie. Denne olivenolie bliver produceret tæt på Michaels families sommerhus i Grækenland og han fortæller om, at han en dag hørte at olivenbonden var i problemer. Michael besøgte olivengården og talte med bonden og et samarbejde blev sat i værk. Gården er 100% økologisk og eneste ukrudtsmiddel der bruges er plasticflasker fyldt med sukkervand for at tiltrække fluer m.m, der kan skade oliven. Jeg fik en flaske af denne skønne olivenolie med hjem og smagen er virkelig god. Olivenolien er gyldengul med en duft af friskslået græs og oliven. Smagen er tilsvarende frisk og nærmest sprød og grøn. Den er perfekt til salater og supper, men også til en grillstegt bøf.

IMG_3733

Saldiscon importerer også super lækker confit de canard, fantastiske sardiner, trøfler samt ekstraordinær marmelade bare for at nævnte et lille udpluk af de luksus varer, der kommer i handlen via Saldiscon.

Saldiscon er noget særligt i og med firmaet er bygget på en reel passion for god mad og gode råvarer. Bag firmaet er en dedikeret mand, som sætter en ære i at de produkter, de sælger er ordentlige og ikke indeholder alt muligt ligegyldigt. Hvis varerene ikke overholder Saldiscons krav bliver de ganske enkelt ikke solgt.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale at i går ind på Saldiscons hjemmeside og tjekker deres lækre produkter ud. www. saldiscon.com.