Jeg var forbi den super lækre delikatesse butik Amandus Ost her den anden dag og faldt blandt andet  pladask for en bøtte med den skønneste burrata ost. En italiensk ost som minder meget om mozzarella, men dog adskiller sig fra denne, da burrata har en form for skal, som har konsistens som mozzarella men et indre, der er blødt af fløde og trådet ostemasse. Den er mild i smagen, men har dog en helt særlig flødesmag.

Efter at være blevet to burrataer rigere skulle jeg nu finde på noget at lave med disse to basser. Jeg endte med at lave to retter. En bruschetta med burrata rørt med finthakket saltede confiterede citroner samt ansjoser og salvie. Jeg tænkte at en bruschetta ville passe godt til osten. Det hårde ristede brød og den bløde ost.

Jeg ristede først noget brød og gned det med lidt hvidløg. Derefter lagde jeg fyldet på. Familien syntes om det, dog ikke mine børn som ikke er vilde med de saltede citroner. De fik en mere mild variant med burrata, tomat og ansjoser ovenpå. Det var de til gengæld vilde med.

IMG_3572

Andet ret skulle være en pasta ret. Jeg legede lidt med ingredienserne jeg lige havde og det blev til forårsløg, salvie, grønne jordbær, grape, hvidløg og panchetta

IMG_3558

Jeg startede med at svitse hvidløg, forårsløg, salvie. Dernæst blev panden kogt af med grappa og der kom grøntsagsbouillon på samt fløde. Jeg blandede friske grønne jordbærskiver samt filetter af grape i for at pifte den lidt fede smag op. Jeg valgte at bruge frisk pasta som jeg kogte i 2 min og så vendte i saucen. Jeg havde stegt panchetta på en pande, så det var helt sprødt. Pastaen med sauce blev pyntet med den smukke burrata, som jeg bare rev åben over pastaen, så den lækre fløde indeni løb ud og panchettaen, grønne jordbær, grape samt ringe af forårsløg.

 

IMG_3565

IMG_3569

Helt sikkert en ret der skal laves igen og ganske sikkert ikke sidste gang jeg bruger burrata i mad.