Pinsen bød også på en mulighed for at forfine min dessert med hvid asparges flødeis. Denne gang ville jeg virkelig gerne forsøge mig ud i at lave en grøn asparges sorbet.

Jeg startede med at lave en sukkerlage af 2,5 dl vand og 2,5 dl sukker. Det kogte jeg op til sukkeret var smeltet. Jeg tog et bundt grønne asparges og juicede dem i min juicer. Samme resultat tænker jeg kan nås ved at blende dem og presse saften gennem en klæde. aspargesjuicen kom ned i sukkerlagen og jeg slukkede for blusset. Herefter pressede jeg en halv lime ned i det hele og smagte til. Det var vigtigt for mig at smage af grøn asparges kom frem og det hele ikke bare smagte af lime.

Da jeg ikke er i besiddelse af en ismaskine hældte jeg den afkølede væske ned i en tubberware og stillede den i fryseren. Efter 2 timer rørte jeg i den så det hele blev rørt op og blandet igen og efter yderligere 2 timer var den klar. Smagen var helt fantastisk. Frisk sprød og lækker med et lille hint af pære, men man kunne virkelig smage den grønne asparges. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

Jeg lavede en asparges flødeis som tidligere beskrevet på bloggen og serverede sorbet og flødeis ovenpå crumble af rugbrød med brun farin og pyntede med lange sukkersyltede aspargesstrimler samt rabarberstrimler.

IMG_3396

til 4 personer:

2,5 dl vand
2,5 dl sukker
et bundt asparges vasket og presset i juicemasteren. Har man ikke sådan en, kan man blende dem og presse saften i en si.
Kog vand og sukker op og når alt sukkeret er opløst så hældes asparges saften i og saft fra en halv lime. Smag til. Det er vigtigt at smagen er asparges og ikke kun lime.