Pinsen var den oplagte mulighed for at lege lidt med opskrifter og lørdag tog min ældste på 4 og jeg ud for at købe ind til frisklavet pasta med hjemmelavet ragú…. den unge dame ombestemte sig i processen og mente hende og lillebror nok bare gerne ville have risengrød. Ja sådan går det jo nogle gange. Så jeg tænkte straks tidlig mad til børnene og sen mad til forældrene. Jeg endte med at købe 2 stykker confit de canard lår (lækker andekød kogt i andefedt). Derudover købte jeg forårsrulledej og koriander.

Da jeg kom hjem kværnede tankerne rundt med opskriftsideer. Efter et kig i køleskabet og et fund af spidskål og saltede citroner på glas var ideen klar. Asiatisk salat med små forårsrulle pakker med andekød og saltede citroner.

Jeg startede med at sætte confiten i ovnen i ca 15 minutter. Imens snittede jeg spidskålen helt fint og lagde det på tallerkner. Jeg strimlede en agurk med et juliennejern ( man kan eventuelt bare skære den i lange skiver og så herefter i tynde stave ) og snittede en rød chili. Dette toppede jeg ovenpå kålen sammen med plukkede korianderblade. Da dette var gjort manglede jeg at lave en dressing. Denne lavede jeg af soya blandet med hakket rød chili, honning og limesaft.

Da anden var færdig plukkede jeg kødet af lårene og gemte det sprøde skind. Kødet blandede jeg med de aromatiske nu finthakkede saltede citroner og koriander og  pakkede dem i forårsrulledej. De kommer i store ark og som regel er der 40 i hver!!! Meget upraktisk da de er frosne og man således er nødt til at tø dem op inden brug. Vi fik virkelig meget forårsrulledej i pinsen:-)

Da pakkerne var lavet stegte jeg dem i olie til de var gyldne. Som billeder viser blev nogle af dem meget gyldne, men sådan er det jo:-). Pakkerne kom ovenpå salaten og jeg pyntede med limeskiver, det sprøde andeskind samt salturt. Dressingen blev dryppet over med gavmild hånd.

Min mand som ellers ikke er den store salatelsker var vild med retten. Det bløde fede andekød fik fint modspil af de saltede parfumerede citroner og chilien. Soyaen gav kant og den friske lime rundede det hele fint af.

IMG_3390