Som tidligere skrevet her på bloggen har to veninder og jeg en dejlig madklub og idag gik turen til Strandmøllekroen i Klampenborg. Vi havde oprindeligt booket bord på den nyåbnede restaurant Musling i Linnésgade i midtkøbenhavn, men da vejret var fantastisk ville vi gerne finde et sted, hvor vi kunne sidde udenfor og spise. Så derfor faldt valget på Strandmøllekroen da det ligger virkelig idyllisk ud til vandet og restauranten har et lækkert loungeområde man kan sidde i.

Vi startede udenfor på terassen hvor vi fik et glas chablis og fik vendt verdenssituationen. Jeg var lidt skeptisk med maden, da min mand og jeg tidligere havde været der og maden var lidt kedeligt og betjeningen virkelig dårlig.

Som vaskeægte tøseklub valgte vi at gå efter en forret og en desser el ost. Jeg valgte “Hvide asparges – røget kammusling – grøn aspargespure – urter” til kr. 135 og mine veninder valgte “Nye kartofler – rørt krabbe – hytteost – løvstikke” til kr.  135,-. Retten var smukt anrettet på en stor oval tallerken drysset med ristet malt og i den ene ende lå en hvid rå asparges skåret i 4 stykker på en bund af en puré af grøn asparges. Ovenpå lå den røgede kammusling og det hele var pyntet med stedmoderblomster. Retten var virkelig smuk.

Min ret med asparges var temmelig smagsløs og kammuslingen smagte decideret af fisk, så den undlod jeg at spise. Derudover var retten så lille så den kunne gå an som en appetizer men ikke en forret. Mine veninders ret var heller ikke særlig spændende og der kunne godt have været mere krabbe og lidt mere af det. Retten var anrettet på en stor oval tallerken hvor kartoflerne lå ovenpå noget hytteost rørt op med noget  for at gøre den cremet. Ovenpå her lå det rørte krabbekød. Endnu en flot servering men ikke spændende smagsmæssigt. Så vi var ikke vildt imponerede efter forretten.

Vi rykkede indenfor til dessert og ost. Det danske majvejr er ustadigt og pludselig var der ikke så varmt mere. Indenfor fik vi så lov at sidde i temmelig lang tid uden betjening. Der gik ca. 30 min før vi efter at have taget fat i en tjener fik lov at bestille.

Vi var to der fik os “Udvalg af 3 danske oste med kvædekompot, syltede nødder og smørristet rugbrød” til kr. 95,-. Osten var en Røde Kristian, en fransk blød skimmel samt en fransk blåskimmel. Ostene var rigtig fine og tilbehøret var perfekt til. Igen en virkelig flot servering. Ostene var placeret på en rustikt aflangt spækbræt og på brættet var der kvædepuré og honningsyltede nødder samt det lækreste smørristede rugbrød. Den sidste veninde fik “Pandekager – rommandler – appelsin – vaniljeis” til kr.  95,-. Desserten var smuk men klar den der var gjort mindst ud af den aften. Retten var efter sigende udemærket.

Vi hyggede som vi altid gør i madklubben, men Strandmøllekroen kan ikke siges at lave speciel god mad og betjeningen var decideret dårlig og ekstrem langsom. Stedet er virkelig smukt både indenfor og udenfor, men stedet kan slet ikke leve op til det niveau de forsøger at nå.