Jeg er vokset op med at køre Frankrig tynd eftersom mine forældre også havde et vinimportfirma. Så min lillesøster og jeg var ofte med på indkøbsture. Så da jeg skulle på ferie med min mand første gang gik turen til Champagne i bil. Vi har brugt virkelig mange ferier på at køre gennem Italien og Frankrig på må og få uden aldrig at have booket noget på forhånd men bare kørt afsted. Vi har fået nogle virkelig sjove, spøjse og fede rejse og madoplevelser. Vi har som oftest boet på gites i frankrig, hvilket er skønne værelser på en vingård, i et byhus eller lignende. Nogle gange er der restaurant på stedet og andre gange ikke. Nogle gange pool og andre gange ikke. Fælles for dem alle er, at det ikke er vild luksus men rene og pæne værelser og til gode priser. Som oftest ligger gites også på virkelig smukke naturskønne steder.  I Italien har vi boet meget på agriturisimoer, hvilket er bondegårde eller vingårde, hvor der ofte aktivt arbejdes. Der er ofte pool og værelserne er fine. Nogle gange er man heldig, der er en lækker lokal restaurant på stedet.

Da snakken faldt på sommerferie i år  og Olivia og Oskar er hhv 4 og 2, var der bred enighed om, at vi meget gerne ville bo på enten et gites eller et agriturisimo, men gerne et lidt pænere et, så det også føles lidt som luksus for moderen, som jo er praktisk gris til hverdag.

Jeg gik igang med at google og jeg elsker det!:-) Synes simpelthen det er SÅ fedt at lede efter det perfekte feriested og jeg er ligeglad med det tager flere uger. Kriterierne var: der skulle være en pool, store områder hvor børnene kunne løbe og lege, en lille restaurant på stedet, gode lejligheder med eget køkken samt ikke ligge for langt fra en lufthavn. Gerne tæt på nogle spændende steder at besøge.  Derudover måtte der gerne være børnevenligt uden at det var et decideret børnested. Med to banditter skulle der gerne være mulighed for at kunne være barn på ferie uden at alle shysser men samtidig skulle de voksne også kunne nyde at der ikke var over crowded. Jeg er vokset op med at bo på lokale ikke turistede steder og jeg søger derfor selv den slags, men vigtigst af alt er, at der skal være rart at være.

Valget faldt på Romitorio Di Serelle, som ligger ikke langt fra Firenze. Romitiorio Di Serelle er et agriturisimo og er ejet af Roberto, Lorella og Marco. Jeg mailede med Roberto om værelser og han var helt utroligt imødekommende og venlig. Vores plan var at flyve til Firenze, men vi var for længe om at booke billetter, så det blev Rom istedet….. det tager så ml 3-4 timer i bil. Hvorom alting er, så ankommer vi sent lørdag aften – lige til puttetid. Så jeg spurgte Roberto om man kunne lave en bestilling på indkøb, såsom yoghurt, smør, brød, mælk, kaffe, og the, således at der var til morgenmad. Det kunne jeg sagtens. Jeg kunne bare sige til, så fyldte de køleskabet.

Så jeg har sjældent følt mig så imødekommet og jeg glæder mig meget til at møde Roberto, Lorella og Marco til juni.

Det jeg faldt for ved deres agriturisimo er, at lejlighederne ser rene og pæne og ordentlige ud. For en foodie:-) er der jo vigtigt , at der var mulighed for at lave en masse lækker mad. Derudover er det rart at kunne spise morgenmad i eget tempo med små børn. Ydermere faldt jeg over poolen og de smukke omgivelser. Jeg kan sagtens se hele min lille familie bruge en hel dag på stedet med at bade og hygge. Ungerne kan tage lur under et oliventræ, mens forældrene får et glas i solen. Stedet har deres egen  restaurant med lokal mad og en tilsyneladende fantastisk vinkælder. Så jeg ser allerede aftener der, med lækker mad og god rødvin. Jeg glæder mig til at vise Olivia det italienske køkken og jeg ved begge børn vil synes, det er vildt sjovt at smage forskellige ting.

Romitorio Di Serelle ligger tæt på hyggelige små middelalderbyer såsom Radda in Chianti og San Gimignano. Så vi skal helt sikkert ud og se på disse byer og spise frokost eller gå på markedet. Der er ikke noget hyggelige end at traske gennem disse små byer og bare suge atmosfæren til sig og få en lækker italiensk is, slentre videre og finde et frokoststed, shoppe lidt og så finde markedet og bare gå og kigge på det fantastiske udvalg af frisk frisk og skaldyr, lækkert kød og grøntsager som bare ser bedre ud og smager af mere end i DK.

Jeg glæder mig allerede frygteligt meget og jeg skriver løbende dernede fra til juni.