Igår havde vi nogle af vores rigtig gode venner på besøg til middag og eftersom manden arbejder for Mikkeller bryggeri kastede jeg mig ud i af lave en lille forret med mikkeller øl. Olivia og jeg var ude og købe ind og jeg faldt over et net med mandelmuslinger hos fiskehandleren. Derudover blev der indkøbt små blæksprutter og salturt. Retten tog form inde i mit hoved og jeg tænkte på muslinger dampet i øl, chili, sirup og lime og så toppet med en sprød friturestegt sprutte og pyntet med fintsnittet ramsløg og salturt. I processen af at lave retten igår glemte jeg et par ting, men de er medtaget i det nedenstående. Jeg glemte blandt andet smør, hvilket gjorde en stor forskel, da der manglede fedme i ølmarinaden. Derudover glemte jeg også fintsnittet ramsløg, hvilket ville have givet det hele lidt kant.

Vores dejlige gæster kom og jeg startede på forretten. Jeg havde læst mig frem til at mandelmuslinger godt kan klare mere varme og længere tilberedningstid end f.eks. blåmuslinger, så jeg snittede et hvidløg, et halv løg og svitsede det i en gryde. Så hældte jeg vand på og lod det simre i 10 min. Min tanke var egentlig at dampe muslingerne i øl, men jeg var nervøs for at øllen ville blive for bitter, så jeg kogte en Mikkeller Red Ale ned i en gryde med en frisk snittet rød chili. Jeg tilsatte mørk sirup for at runde bitterheden af og tilsatte så smør indtil marinaden var en god blanding af bitter, stærk, fedmefuld og frisk. Så hældte jeg muslingerne i gryden med vandet med hvidløg og løg og dampede dem i omkring 8 minutter.

Jeg tog underskallen af mandelmuslingerne med musling og lagde i bunden af tallerkenen og hældte ølmarinaden over. Så lagde jeg en limebåd ved og pyntede med salturt og frisksnittet chili. Blæksprutterne havde jeg renset og vendt i mel og friturestegt i solsikkeolie ad to gange, så det var super sprøde. Sprutterne kom øverst på muslingen og det hele blev drysset med fintsnittet ramsløg.

En virkelig god ret. Eneste anke er nok, at jeg synes mandelmuslingerne smagte super godt, men de var også ret seje, så jeg må nok boge den lidt mere omkring tilberedning af dem til næste gang. I skrivende stund tænker jeg også at en østers også kunne gøre retten sjov.

IMG_3224IMG_3226