Jeg bestilte varer på nemlig.com igår og så til min store overraskelse, at man kunne købe lammehjerter. Da jeg i forvejen er ret begejstret for, at man kan få kanin, øjnende jeg straks chancen for at lave et lille søndags madeksperiment:-) Så hele morgenen har jeg googlet opskrifter for at få inspiration. Lammehjerter skulle efter sigende være gode at grille. Normalt ser man jo mest hjerter i en gryderet med fløde.
Her til eftermiddag rensede jeg hjerterne for fedt og andet knap så lækkert og selvom der var stort spild, var der alligevel en pæn portion reelt lækkert kød. Dette kød marinerede jeg i olivenolie, røget paprika, hvidløg og salt. Så lagde jeg det i køleskabet i et par timer. Efter det var gjort fik jeg selskab af min store pige på 4:-). Hun elsker at være med til at lave mad, men moster var lige kommet med en kage til kaffen, så den skulle lige konsumeres først, men nu var hun klar med forklæde og det hele.
Vi blev enige om, at hjerterne skulle på spyd og grilles på weber grillen, så de både fik smag og stegeskorpe. Hertil lavede vi en salat af rosenkål, søde kartofler, rødløg, grønne puy linser, mozzarella og persille. Vi pillede alle bladene fra hinanden på rosenkålen. De søde kartofler blev skåret i mundrette stykker og røg i ovnen med olivenolie, hvidløg og salt i ca en time.Da kålen var kommet på et fint fad, lagde vi de stegte søde kartofler ovenpå og blandede med grønne puy linser (fra dåse – hvem har tid til at udbløde med små børn) og de blev ikke yderligere tilberedt. Så blev mozzarellaen revet i små stykker og drysset over sammen med persille og ringe af rødløg. Herligheden blev dryppet med god olivenolie og hav salt. De søde kartofler kan godt bruge lidt kant.

Der var bred enighed om at det var en virkelig god ret. Spyddene med hjerterne smagte helt fantastisk af marinaden med hvidløg og paprika og havde en fin grill smag men var stadig lækre røde indeni. Salaten var super frisk men også godt mættende. Ungerne fik lidt pasta men var mest interesseret i hjerterne.
Det er bestemt en ret jeg vil lave igen. Børnene syntes det var helt vildt sjovt at lave og jeg lovede vi skulle lave det igen.

Næste projekt er kanin gryde for 120 gang. Olivia elsker kanin lever og hjerte og nyre, så jeg må se om jeg kan finde en ny måde at tilberede en halv kanin på. Olivia og Oskar tænker vist på kanin som spaghetti bolognese:-))))